Gør din bolig grøn med et jordvarmeanlæg

ANNONCE

Der er utrolig meget fokus på miljøet for tiden, og det er med god grund. Vores klode lider under en masse forurening, som vi mennesker har været med til at skabe, og det skal der gøres noget ved hurtigst muligt. Kommer der ikke styr på vores udledning af CO2, kan det have fatale konsekvenser for generationerne efter os, og netop derfor er det også et fokusområde for flere statsledere. Dog er det ikke noget, der kan klares, hvis vi ikke løfter i fællesskab, og som privatperson kan du faktisk med nogle investeringer i din bolig bidrage utrolig positivt. Ikke nok med du hjælper miljøet, så kan de miljørigtige løsninger også betyde, at du sparer penge på kedelige regninger, som du i stedet kan bruge andre steder.
Her i artiklen ser vi nærmere på jordvarmeanlæg, som i den grad kan være en løsning, der gør din bolig mere grøn.

Hvordan virker et jordvarmeanlæg?

Det er ikke sikkert, at du har undersøgt det tidligere, og dermed har du nok heller ikke meget viden om, hvordan det faktisk virker. Først og fremmest kræver et jordvarmeanlæg, at du har noget plads, hvor du kan grave slanger ned. Det er nemlig slangerne i jorden, der ved hjælp af en frostsikker væske overfører energi til varmepumpen indendørs, og dermed giver dig muligheden for at varme din bolig op. Og det er ikke bare en lille slange, der bliver gravet ned. Faktisk siger man, at der ca. skal bruges halvanden til to meter slange for at dække en kvadratmeter af boligens areal. Dermed skal du have gravet 225-300 meter slange ned, hvis du vil dække en bolig på 150 m2. Det kræver altså, du har noget plads, hvis du vil have installeret et jordvarmeanlæg.

Du gør miljøet en tjeneste

Prisen på et jordvarmeanlæg kan variere meget, men uanset om du vælger den dyre eller lidt billigere løsning, vil du gøre miljøet en stor tjeneste. Jordvarmeanlægget bruger den varme, der i jorden, og det sikrer dig, at du har varmt vand i hanerne, gulvet og radiatorerne. Kort sagt udnytter anlægget jordens varme, og det er for det første gratis, men derudover er det en bæredygtig løsning. Det kan medvirke til, at du udleder op mod 50-75 % mindre CO2, end hvis du benytter traditionel elvarme eller et olie-/gasfyr. Det er kort sagt en miljørigtig investering, der gør din bolig grøn, og dermed er du i den grad med til at bidrage til en positiv fremtid i forhold til vores fælles klode.

Spar mange penge på dine varmeregninger

Du hjælper som sagt miljøet, når du har et jordvarmeanlæg, men ydermere hjælper du din pengepung. Har du elvarme på nuværende tidspunkt, kan du spare op til 75 % på din varmeregning, mens du kan spare 50-60 % på dine varmeregning, hvis du skifter fra et olie- eller gasfyr. Det kræver altså ikke en matematiker for at regne ud, at du pludselig kan have mange flere penge til sjov og ballade med familien, hvis jordvarmeanlægget er jeres opvarmningskilde.

Hvad er prisen på et jordvarmeanlæg?

Det kan variere fra løsning til løsning, men som udgangspunkt er prisen for et jordvarmeanlæg ret høj, og der er tale om en stor økonomisk udgift. Det vil som udgangspunkt koste mellem 100.000-150.000 kr., men selvom beløbet kan virke meget højt, vil du hurtigt tjene de brugte penge ind. For det første vil du spare utrolig meget på dine varmeregninger, men det er ikke den eneste gevinst, du får økonomisk. I mange tilfælde vil det tilmed øge husets værdi, da varmeomkostningerne nu er utrolig lave, ligesom den nu miljøvenlige bolig også har positiv indflydelse. Udbudsprisen på din bolig vil altså med garanti være højere, hvis den en dag skal sælges.

Vil du vide mere om prisen på et jordvarmeanlæg, eller vil du høre mere om fordelene, samt hvad du skal være opmærksom på i forbindelse med et sådant køb? Så kan du klikke her. På denne side finder du alt, du har brug for, inden du foretager investeringen.

Vil du gøre boligen grønnere, og vil du gerne spare lidt på varmeregningen, er jordvarmeanlægget et godt valg.