Leder du efter sommerhus? Få gode tips til søgningen her

ANNONCE

At købe sommerhus kan være en fantastisk idé. Der kan være flere bevægegrunde til et sådant køb, men de mest normale er som oftest den friske luft og flotte natur, ønsket om at have et afslapningssted væk fra daglige gøremål, ønsket om at have en alternativ opsparing eller ønsket om at udleje huset og dermed tjene penge på det. Uanset grunden er der nogle ting, der er værd at have i mente, hvis du er på jagt efter et sommerhus, og disse finder du her.

1. Beliggenheden

Afhængigt af formålet kan beliggenheden være mere eller mindre afgørende. En god beliggenhed er selvfølgelig altid godt, men skal du selv bo der, så skal du først og fremmest også selv være vild med beliggenheden. Er det derimod et sommerhus, du er interesseret i at leje ud eller bruge som opsparing, så skal du også tænke fremad: Hvor bliver folk aldrig træt af at bo, og hvor søger folk altid til? Dér skal du købe sommerhus.

2. Sikkerheden

Det er måske ikke det første, du tænker på, når du køber sommerhus, men et sommerhus skal selvfølgelig også forsikres. Du kan finde et utal af forskellige forsikringer, og indholdet kan også variere en del, men fælles for de fleste er, at de indeholder dækningerne husejeransvar, bygningsbrand, bygningskasko, glas og sanitet og retshjælp. Dertil kan du tilkøbe nogle ekstra områder som for eksempel dækning, hvis uheldet er ude med vandrørene eller skadedyr. Indboforsikring er ydermere obligatorisk, hvorfor denne også hører med i alle pakker. Sådan dækker du dit sommerhus: Kontakt en faglært og få hjælp. Det kan være både mindre klogt og svært at sidde med selv, så er du i tvivl, så spørg.

3. Find det rette sommerhus

At finde det rette sommerhus kan føles som en ligeså stor opgave, som det er at finde den rette ægtefælle. Det er et stort projekt, og det handler i særdeleshed om, at I føler jer hjemme i sommerhuset, samt at huset har noget helt specielt, der tiltaler netop jer. Vil du have hjælp til dette, så kan du med stor fordel kontakte en ejendomsmægler på f.eks. Frederiksberg, der med glæde vil vise dig vej i boligernes jungle.

4. Vær økonomisk fornuftig

Dette er desværre nok det kedelige punkt, men ikke desto mindre er det også uundgåeligt. Det behøver sjældent understreges, at man selvfølgelig ikke bør købe mere, end hvad man har råd (eller lån) til, men måden, hvorpå I kan komme det økonomiske aspekt nærmere, er faktisk ganske enkel. Find et papir frem og skriv ned, hvad I ønsker af boligen. Hvor mange penge har I til rådighed, hvad er jeres maksimale smertegrænse? I kan med fordel give forskellige ting point, eksempelvis kan I komme frem til, om udsigten betyder mere end beliggenheden, eller om køkkenet kommer før stuen. Så er I allerede godt på vej!

God fornøjelse med boligjagten!