Hvordan man starter keto diæt

 

Keto diæt er en fedtfattig diæt med lavt kulhydratindhold, der giver mange sundhedsmæssige fordele. Den kan f.eks. hjælpe dig med at tabe dig, reducere inflammation og forbedre dit kolesterolniveau.

 

Hvis du er interesseret i at begynde på keto diæt, er der et par ting, du bør vide, før du går i gang. I denne artikel giver vi dig en kort oversigt over keto diæten, og hvad du skal gøre for at begynde at følge den.

 

Hvad er keto diæt?

 

Keto diæt er en kulhydratfattig diæt, hvor der lægges vægt på at spise mere fedt end kulhydrater. Når kulhydratindtaget reduceres betydeligt, går kroppen ind i en tilstand, der kaldes “ketose”

 

I ketose bliver kroppen meget effektiv til at forbrænde fedt til energi. Dette kan føre til en række sundhedsmæssige fordele, herunder vægttab, forbedret mental klarhed og mindre inflammation.

 

Sådan starter du keto diæten

 

Hvis du er interesseret i at starte keto diæt, er der et par ting, du skal gøre for at komme i gang. For det første skal du sørge for, at du spiser nok fedt.

 

På keto diæt bør fedt udgøre omkring 60-80% af dine samlede daglige kalorier. Det lyder måske af meget, men det er faktisk ikke så svært, som det lyder.

 

Der er mange lækre fødevarer med højt fedtindhold, som du kan spise på keto diæt, såsom avocadoer, olivenolie, nødder og frø.

 

For det andet skal du sørge for, at du får nok protein. Protein er vigtigt for at bevare muskelmassen og forebygge muskeltab.

 

På keto diæt bør du sigte mod at få omkring 20-30% af dine kalorier fra protein. Det betyder, at du skal spise masser af kød, fjerkræ, fisk og æg.

 

Du kan også få noget protein fra mejeriprodukter, men pas på ikke at overdrive det, da mejeriprodukter også kan have et højt indhold af kulhydrater.

 

For det tredje skal du sørge for, at du får nok fibre. Fibre er vigtige for fordøjelsen og for at holde dig mæt.

 

På keto diæt bør du sigte mod at få omkring 25-35 gram fibre om dagen. Gode kilder til fibre omfatter grønne bladgrøntsager, nødder og frø.

 

Endelig skal du sørge for at drikke rigeligt med vand. Vand er vigtigt for hydrering og for at hjælpe din krop med at fungere korrekt.

 

På keto diæt bør du sigte mod at drikke 8-10 glas vand om dagen.

 

Så, der har du det! En kort oversigt over keto diæten, og hvad du skal gøre for at komme i gang.

 

Du kan finde mange gode keto færdigretter her, eller du kan prøve den bedste måltidskasse inden for keto her.