Implementer miljøvenlige løsninger i hjemmet for en grønnere hverdag

Bæredygtighed er efterhånden noget, vi ikke kan undgå at blive gjort opmærksomhed. Det er samtidig noget, som vi hver især bør interessere os for, og som vi bør have in mente i dagligdagen. Bæredygtighed handler i høj grad om, hvad vi giver videre til de næste generationer, og faktisk er det ikke så svært at integrere bæredygtige løsninger i hverdagen, hvis blot man ved, hvor man kan gøre en forskel.

Skab et mere bæredygtig hjem

Der har været meget snak om bæredygtighed de seneste år, og det er efterhånden gået op for os, at vi skal ty til handling, hvis vi beskytte vores planet. Selvom bæredygtighed er enormt vigtigt, og selvom der er megen snak om bæredygtig, så kan det være svært at overskue, hvor man skal starte.

For en grønnere hverdag er der mange ting, man kan gøre, og der er mange ting, man kan skifte ud med mere miljøvenlige løsninger. Generelt så starter bæredygtighed i hjemmet, men det handler også om at ændre vores tankemønstre til at tænke i bæredygtige løsninger. F.eks. er det vigtigt, at man tænker bæredygtighed ind i strømforbruget. Der er sikkert mange, der gerne vil spare penge på månedlige forbrugsudgifter, men der kan også være væsentlige bæredygtige resultater ved at spare på energiforbruget.

Det er måske de færreste, der tænker over, at vores energiforbrug kan være CO2-udledende men rigtig mange varmeløsninger udleder faktisk for meget CO2. Derfor er det værd at implementere miljøvenlige varmeløsninger i hjemmet, hvis du vil spare på CO2-udledningen. Det kunne eksempelvis være en varmepumpe, som du kan læse mere om her: https://fjern-fugt.dk/alt-du-boer-vide-om-luft-til-luft-varmepumper/. Udover at bidrage til at skabe et grønnere og mere bæredygtigt hjem, så er der også mange penge at spare på det årlige varmeforbrug med en varmepumpe.

To fluer med et smæk

Med en varmepumpe kan du slå to fluer med et smæk, du sparer nemlig på penge på varmeudgifter samt reducerer udledningen af CO2. Altså er det værd at investere i en varmepumpe, og med den øget årlige besparelse tager det kun 4-5 år før udbetalingen til varmepumpen er tjent ind igen. Til gengæld er du med til at reducere udledningen af CO2 øjeblikkeligt, lige så snart varmepumpen er installeret.

Det smarte ved varmepumper er, at de kræver minimal vedligeholdelse, og så har de en levetid på op til 20 år alt efter, hvor meget du presser varmepumpen samt hvilken kvalitet varmepumpen er. Som med så meget andet er der naturligvis forskel på kvalitet, og hvis du gerne vil have en varmepumpe, der holder i mange år, så kan det godt betale sig at investere i en kvalitetsdygtig varmepumpe.

Mange hjem bliver stadigvæk opvarmet af pejse og brændeovne, og selvom disse varmekilder er energibesparende, så er de også med til at udlede CO2 gennem affaldsstoffer. En varmepumper benytter el, og den er derved ikke helt CO2-neutral, men den producerer op til fire gange mere energi, end den benytter, og derfor kan det sagtens betale sig ud fra et bæredygtigt perspektiv såvel som et økonomisk perspektiv. Med en varmepumpe er du godt på vej mod en grønnere hverdag.