Indret et hyggeligt børneværelse

Uanset om du snart bliver nybagt forælder, eller du har været forælder i nogle år, har du sikkert gjort dig tanker om børneværelset. Dette skal helst være et hyggeligt rum, som børnene har lyst til at opholde sig i, men det skal også indeholde en del praktiske funktioner.

Hvad skal dit barn sove i?

Hvilken seng du skal købe til dit barn, kommer naturligvis an på, hvilken alder dit barn har. Til de helt små børn er den klassiske løsning naturligvis en tremmeseng.

Da de fleste børn kun bruge tremmesenge over en kort årrække, er der stor udskiftning på dem. Dette betyder, at der er mange, der skal af med deres tremmeseng, og derfor kan man ofte være heldig at finde en brugt tremmeseng til billige penge.

Hvis du ikke er så heldig, at du kan finde en brugt tremmeseng, kan du godt komme op at bruge et par tusind kroner. Dette er ikke en udgift, alle har råd til at betale. Og specielt ikke, når de lige er blevet forældre. Heldigvis kan du få flere penge mellem hænderne blandt andet ved at investerere i aktier. Læs mere.

Fine vægge

Som sagt skal børneværelset helst være dejligt at opholde sig i, da det ellers som forælder kan være vanskeligt at give sit barn lysten til at sove og opholde sig derinde.

En af de ting, der kan gøre rigtig meget er, at male nogle fine vægge. Det kan være en god idé at holde væggene i lyse farver, men dette betyder ikke, at der ikke kan blive malet et flot vandfald eller en sød bamse på.

Det praktiske

Hvis du er nybagt forælder kan du overveje, om børneværelset i starten i høj grad skal bruges til det praktiske. Det kan være at stille en behagelig lænestol ind i rummet, som er god at amme i.

Det kan ligeledes være at sætte puslebord og blespand op på værelset, så skiftning af bleer foregår herinde. Børneværelset er naturligvis barnets værelse, men i starten har babyen ikke det store behov for at have sit eget rum. Tværtimod.

Skab en hyggekrog

Det kan være rigtig dejligt at stille nogle lave møbler ind på værelset, eller ligge en masse puder i hjørnet. Dette kan bruges, hvis der skal læses bøger eller samles puslespil, men det kan ligeledes være godt at have som forælder, hvis du vil slappe af, mens du kigger på, at dit barn leger.