Ny energibesparende løsning med en varmepumpe 

En varmepumpe er den seneste løsning på markedet, når det kommer til klimavenlige løsninger til hjemmet. Der findes mange slags varmepumper derude, men der er også penge at spare, hvis du er vant til at fyre med oliefyr eller benytter elradiatorer derhjemme. Her kan du læse meget mere om, hvad varmepumper kan gøre for dig og dit hjem.  

Varmepumpe er måske ikke ord, du kender. Hvad er nu det for noget? Helt konkret er det en pumpe, der pumper varme ind i dit hjem. Det lyder smart? Det er, fordi det er smart. Der kan være gode grunde til, at du skal installere en varmepumpe i dit hjem. Når du kan spare på energien og udnytte den optimalt, så er der nemlig masser af penge at spare også.  

Varmepumper i alle slags 

Der findes masser af varmepumper på markedet. Ovenover kan du finde en guide til, hvilke slags varmepumper der findes på markedet. Det findes nemlig varmepumper, du kan grave ned i jorden, som suger varme ud og overfører den til en vandtank inden for. Derfra ledes vand ud i radiatorer i hele huset på samme måde som fjernvarme.  

På den måde er en jord-til-vand varmepumpe ikke anderledes end en luft-til-vand varmepumpe. Den trækker bare varmen ud af luften i stedet for jorden. Varmepumpe er altså en simpel opfindelse. Alligevel kan den være lidt svær at vikle hovedet omkring. Og den forklares nok bedst igennem en luft-til-luft varmepumpe. 

En luft-til-luft varmepumpe fungerer på den måde, at den trækker energien ud af luften udenfor, uanset hvor koldt det er, for så at omsætte det til varm luft, som den blæser indendørs. Faktisk fungerer det lidt på samme måde som et køleskab, der trækker varmen ud af luften i et lukket rum, men koncentrerer denne varme bagtil. En luft-til-luft varmepumpe fungerer efter samme princip og fokuserer energien i luften og omsætter den til varme, som den puster ind i huset. 

Spar på energien og pengene 

Hvis oliefyret er din primære energikilde derhjemme, så kan det være en fordel for dig at skifte den ud med en varmepumpe i stedet for. Ikke nok med at det er bedre for klimaet i sidste ende, du kan spare op imod 50% på din varmeregning. Derfor er en varmepumpe, uanset hvilken en du vælger, en fordel for dig.  

En luft-til-luft varmepumpe er også det fortrukne valg hos sommerhusejere rundt omkring i hele landetMange vælger alligevel at beholde brændeovnen for at kombinere de to varmekilder, men med en luft-til-luft varmepumpe slipper du for at tænde op i brændeovnen hver gang, det bare er det mindste koldt. Det sparer både lidt penge, samtidig med at du kan beholde det hyggelige element, som en brændeovn er.  

En luft-til-luft varmepumpe fungerer også den anden vej, så når sommeren er over os, kan den blæse kold luft ind og suge varmen ud af hjemmet. Det er derfor den perfekte helårsløsning, da den fungerer uanset om det er sommer, vinter, forår eller efterår. Derfor er det også den smarte løsning på længere sigt.