Sådan giver I jeres markise nyt liv

Har I en markise, der efterhånden er ved at være lidt træt? Hvis den er tilpas gammel, er der måske ligefrem opstået huller i dugen, eller måske den blot er mærket af vind og vejr. For mange kan det betyde, at man vælger at udskifte markisen helt, men ofte er det faktisk ikke nødvendigt at gå så drastisk til værks. Har I for eksempel kigget på muligheden for reparation af markisedug?

Hvis I vælger at kontakte en virksomhed, der har specialiseret sig i at reparere markiseduge, kan I få et resultat, der har krævet et mindre omfattende stykke arbejde – og er billigere – end en fuld udskiftning af markisen, samtidig med resultatet faktisk er så godt som nyt. Det kommer an på, om selve skelettet har været i god stand, men den vurdering laves naturligvis undervejs. På den måde er I sikre på, at I ikke om kort tid får brug for at skifte markisen ud.

Kunne I godt tænke jer en markise?

Har I for øjeblikket ingen markise og kunne godt tænke jer at ændre på det? Der findes mange gode grunde til at kigge på markiser, men først og fremmest handler det naturligvis om, at I skal skabe et lækkert område på terrassen, I kan nyde i løbet af sommeren. Markisen er nem at køre ud og ind, og den gør, at I kan sidde ved havebordet og nyde aftensmaden, selvom I sidder i direkte sol.

En ting er, at markisen gør det rarere at sidde udendørs, men reelt set har den også ganske stor indflydelse på, hvordan det føles indendørs. Her kan en markise være med til at give noget indirekte skygge og på den måde sænke indendørstemperaturen. Samtidig giver den ikke samme mørke eller skygge, som man får, når man er nødt til at rulle gardinerne for – med markisen er der fuldt udsyn.