Sådan holder du dig varm om vinteren

Der er et par ting, du kan gøre for at holde varmen om vinteren. For det første skal du sørge for, at du klæder dig i flere lag. Hvis du har flere lag tøj på, bliver varmen fanget tæt på kroppen og holder dig varmere, end hvis du kun har et enkelt lag på. For det andet skal du forsøge at holde dig tør. Vådt tøj leder varmen væk fra din krop og gør dig koldere. Hvis du bliver våd, skal du skifte til tørt tøj så hurtigt som muligt. For det tredje skal du spise varme madvarer og drikkevarer. Hvis du spiser og drikker noget varmt, vil det være med til at hæve din indre kropstemperatur og få dig til at føle dig varmere. Endelig skal du begrænse din tid udendørs. Jo længere tid du er udenfor i det kolde vejr, jo større er risikoen for hypotermi eller forfrysninger. Hvis du skal være udenfor i en længere periode

Tips til vintermode

Læg dit tøj i lag. Bær et basislag af syntetisk materiale (f.eks. polyester) ved siden af huden, efterfulgt af et lag uld eller et andet isolerende materiale. Læg et vandtæt og vindtæt yderste lag ovenpå.

Undgå bomuld. Bomuld absorberer fugt og får dig til at føle dig kold og klam.

Invester i en god frakke. En varm frakke er vigtig i vintervejret. Gå efter en, der er isoleret og vandafvisende.

Brug handsker eller vanter. Hvis du holder dine hænder tildækkede, kan du undgå, at de bliver kolde.

Beskyt dine fødder. Brug sokker af uld eller et andet isolerende materiale, og sørg for, at dine sko eller støvler er vandtætte.

Brug fornuftigt tilbehør. Et tørklæde kan hjælpe med at holde halsen og ansigtet varmt, og en hat kan beskytte hoved og ører mod kulden.

Sådan indretter du dig til vinteren vejret

Der er et par ting, du kan gøre for at forberede dig på vintervejret. For det første skal du sørge for, at dit hjem er godt isoleret. Det vil hjælpe med at holde varmen inde og kulden ude. For det andet skal du købe mad og forsyninger, så du ikke behøver at gå ud i det kolde vejr, hvis du ikke har brug for det. For det tredje skal du have en plan for opvarmning af dit hjem i tilfælde af strømafbrydelse. Og endelig skal du sørge for at holde dig orienteret om de seneste vejrforhold, så du kan være forberedt på alt, hvad der måtte komme på din vej.

Læs også om Skydiving i Jylland her.