Derfor skal mobilerne ikke med i haven

At gå i haven kan for mange være et rigtig skønt frirum. Det er her man mærker solen bage på sin hud, får græs mellem tæerne, hører fuglene synge… Men hov! Hvad var det? En mail fra kollegaerne og et opkald fra din gamle ven! Mobilen kan med ét bryde naturens fred og ro. 

Hvad skal du bruge din mobil til?

Mange mennesker har vænnet sig til, at de tager deres mobil med dem alle steder, og derfor er haven naturligvis ingen undtagelse. Men hvad skal du egentlig bruge din mobil til, mens du går i haven? For mange mennesker er havearbejde en måde at koble af på, men denne afkobling kan hurtigt blive afbrudt, hvis du har en mobil i lommen, der konstant gør opmærksom på sig selv.

Mobilen kan dog være brugbar, hvis du for eksempel skal tjekke klokken. Hvis du vil frigøre dig fra din telefon, er det derfor en god idé at investere i et armbåndsur. Kig her hvis du vil blive klogere på, hvorfor alle kan have glæde af at gå med ur.

Mere arbejde fra hånden

Hvis du går ud i haven med intentionen om at få noget arbejde fra hånden, kan telefonen være meget forstyrrende. Det kan for eksempel hurtigt ske, at man bliver optaget af sociale medier eller de beskeder, der tikker ind. Hvis du pakker telefonen væk, vil du sandsynligvis opleve, at du arbejder mere effektivt.

Ved at gå mobilfri giver du desuden din hjerne en pause. På en mobilskærm er der utrolig mange ting, som hjernen skal forholde sig til. Efter en tur i haven vil du sandsynligvis føle dig mere frisk og klar i hovedet. Hvis du arbejder hjemme, kan en tur i haven uden mobilen for eksempel være en fantastisk pause. Så kan du jo altid vende tilbage til skærmene nogle minutter senere.