Drømmen om de dyre designer stole

ANNONCE

Når man ser på danske og udenlandske arkitekttegnere og designhuse, så bliver man hurtigt overvældet af de mange flotte stole og lænestole. Desværre er priserne på de mest populære designer stole i et højt niveau, hvilket tit gør det til en drøm for mange, indtil opsparingen er stor nok.

Men hvis du er dedikeret til, at skulle have nogle flotte designer stole ind i indretningen, så er der en løsning for dig – allerede nu. Selvom der ikke findes en smart løsning således, at man kan få flotte design møbler til 1/10-af prisen, så kan man stadig gå efter de rette designer møbler, som er lidt billigere, og vente til de er på udsalg.

For selvom de helt store designere har stole og lænestile til 50.000-200.000 kroner, så kan du også få nogle af deres designer møbler til få tusinde korner, hvis du kender til de rigtige modeller. Og dette sker simplethen fordi, disse bliver overset af boligmagasinerne og alle andre.

5 ”billigere” designer stole fra kendte designere

Og med ”billigere” menes der selvfølgelig, at prisen ikke ligger over tretusind kroner for en enkelt stol. Det er nemlig muligt, at få flotte stole til at pryde din bolig, og kun bruge et par tusinde kroner på det. Herunder finder du nogle af disse billigere stole, som ligeså er et par af vores favoritter.

Har du ikke fundet lige præcis den stol, som passer ind i dit hjem, så se med i næste uge, hvor vi kommer med del 2 af dette indlæg.

FREDERICIA FURNITURE J64 STOLFredericia Furniture J64

En flot og gennemarbejdet stol fra Fredericia Furniture, som er designet af Ejvind A. Johansson. Både producenten samt designeren er særlig kendte i Danmark, og står bagved et utal af flotte designer stole. Ejvind A. Johansson er især blevet kendt for hans Eye Chair fra 1961. Denne dejlige model, J16, er fra 1957 og har også fået interesse i Danmark og udland, dog ikke så meget som den fortjener. Stolen kan benyttes som spisebordsstol, men har med sit brede armlæn også muligheder i stuen eller som opbevaringsstol.

Pris: 2.200-2.8000

Læs mere omkring J16 stolen og designeren her.

Y stol CH24Wegner Y stol CH24

Hans J. Wegner er blevet yderst populær i Danmark, både blandt den ældre- og den yngre generation. Wegner har en række prægtige stole bagved sig, og Y stolen er i nyre tid blevet en af hans mest populære stole, men har længe stået i skyggen af Kinastolen, som har været yderst populær. Stolen har været i produktion siden 1950’erne, og findes i dag i mange forskellige træsorter og også i forskellige flettyper. Med det lette design anvendes stolen ofte som spisebordsstol, men er ofte også at finde i soveværelser.

Pris: 2.800-4.500

Læs mere omkring Hans J. Wegner og Y stolen her.

FREDERICIA FURNITURE J64 STOLFritz Hansen KS60 Nap

Kasper Salto er designeren bagved denne skønne stol, som bliver produceret og solgt af Fritz Hansen. Der er tale om en let og minimalistisk stol, som passer ind i en minimalistisk skandinavisk indretning. Stolen kan nemt sætte et præg på indretningen, hvor der f.eks. benyttes meget træ, ved at være både naturlig i farvevalget, men dog af jern og en blank overflade. Der er tale om en nyere stol, som blev designet i 2010 og er solgt lige siden igennem Fritz Hansen.

Pris: 2.500-2.800 

Læs mere omkring Fritz Hansen og stolen her.