Fest og ballade

ANNONCE

Mange af os danskere knokler på arbejdet i hverdagene for at have god samvittighed, når vi slår os løs i weekenden. Men det at slå sig løs i weekenden, er ikke altid så enkelt, så i denne artikel ser vi nærmere på, hvad det kræver at holde en god fest.

Før fest forberedelser

Når man skal holde en komsammen for sine venner, om det så drejer sig om en fødselsdagsfest eller nytårsaften, så er det vigtigt at have i mente den proces inden selve aftenen, som tillader din fest at blive en succes.

GTL er en forkortelse, som folk, der er vant til at holde fester, arbejder ud fra. Forkortelse står for Gym, Tan and Laundry, og det er tre essentielle ting i forberedelsen, som gør, at din fest vil blive legendarisk. Det anbefales at gøre tingene i den rækkefølge, som selve forkortelsen lægger op til, da gym and tan gerne skulle give dig fornyet energi til laundry-delen. Vigtigt at understrege er, at laundry skal forstås mere bredt i forhold til den direkte oversættelse vasketøj. Herunder kommer nemlig også rengøring af dit hus, så det ser præsentabelt ud, når dine gæster ankommer.

Gym and tan skal også forstås som en måde, hvorpå du selv opbygger mere selvsikkerhed, som også kræves for at være i stand til at fungere som den perfekte vært. Det er også vigtigt at have styr på indkøbene. En af de ting, som man ofte glemmer i farten er isterninger. Is er vitalt for at festen skal have et præg af kvalitet. På istilfest.dk finder du billig is til din fest

Under festen

Festen i sig selv skal selvfølgelig indeholde nogle velkendte elementer såsom musik, drinks og ikke mindst højt humør. Det er dog ikke altid lige let at få disse grundelementer til at gå op i en højere enhed. Hvor mange gange har man ikke været til en fest, hvor musikken simpelthen er det modsatte af, hvad man forbinder med festligt? Vi har alle forskellig musiksmag, hvorfor det kan være udfordrende at gøre alle gæster glade. Løsningen på dette problem er dog faktisk rimelig lige til. Det er nemlig muligt at booke en DJ som er vant til at skulle ”please” alle forskellige aldre og den dertil kommende varierende smag i musik.

På samme måde, kan det medføre utilfredshed blandt dine gæster, hvis drikkelse til festen ikke møder deres forventninger. Utilfredsheden er heller ikke uberettiget, når man bliver præsenteret for en halvlunken drink med gin og juice eller et glas papvin. Men frygt ej, her er der også hjælp at hente. Til stort set samme pris, som det alligevel koster at købe drikkelse til en fest. Lej en bartender, der medbringer alverdens forskellige drikkevarer og skaber de mest eksotiske drinks. Ikke nok med, at man selv slipper for besværet i hele tiden at skulle bekymre sig, om folk har nok at drikke, så er bartenderen en ”fest-gimmick” i sig selv, som underholder dine gæster, så du selv kan sætte dig og nyde en drink i fællesskab med dine gæster.

Med hjælp fra DJ’en, bartender og den selvsikre vært, som du selv er, får du med sikkerhed frembragt det vel vigtigste element, nemlig det høje humør. Du vil høre den glade summen af dine tilfredse gæster, og det er her, du ved, at du har fået stablet en fremragende fest på benene. Det er dog vigtigt her at tilføje, at man som vært skal passe på med ikke at glemme sig selv. Dermed følger det sidste råd; husk, at du også skal tillade dig selv at have en hyggelig aften. Som vært har du selvfølgelig et ansvar for, at dine gæster hygger sig, men du må ikke glemme dig selv i det hele, da du jo i bund og grund holder festen, fordi du gerne vil tilbringe en festligt aften i selskab med dine venner. Derudover, kan det også have en negativ effekt på dine gæster, hvis de kan se, at du stresser rundt.

Får du alle disse elementer i processen til at gå op i en højere enhed, er du sikret succes. Dine gæster vil gå glade hjem, og din fest vil være det helt store samtaleemne de næste mange gange.