Trænger dit hjem til en bæredygtig makeover?

ANNONCE

Det behøver ikke at koste en bondegård at få et bæredygtigt hjem, men det kræver meget tankevirksomhed og engagement. Der er en masser gode blogs og steder, hvor du kan få inspiration. Du kan blandt andet tænke i at inkorporere mere bæredygtigt træ såsom bambus. Bambusmøbler hitter, og du kan faktisk også få et bambus gulv. Så hvis du alligevel går og overvejer at give dit hjem en make-over, så gør det dog bæredygtigt.

Hvorfor er bæredygtighed vigtigt?

Det kan umuligt være gået nogens næse forbi, at vi har et kæmpestort klimaproblem. Klodens temperatur stiger og stiger, mens indlandsisen smelter og smelter. Og som om det ikke var nok, så fortsætter menneskets rovdrift på ikke reproducerbare materialer. Der bliver stadigt fældet enorme mængder af regnskov hver dag.

En regnskov er ikke bare lige at genskabe, nogle af træerne har brugt 500 eller 1000 år om at vokse op. Derudover skyder krybskytter og trofæjægere stadigt løs på uddøende dyre racer. Og selvom problemet kan virke håbløst og uoverskueligt fra ens eget indflydelsesløse perspektiv, så skal det ikke afskrække dig fra at gøre dit. Enhver hjælp, hvor minimal den end måtte være, er et skridt i den rigtige retning. Om det så bare er at købe et spækbræt af bambus i stedet for af en eller anden sjælden, flot og eksotisk træsort. Du kan nemlig være med til at sætte den bæredygtige bølge i gang, således at mange bække små bliver til en stor å.

Bæredygtighed er det nye sort

Netop fordi, at vi så desperat har brug for at gøre noget, for at bremse klimakatastrofen, så er bæredygtighed blevet mega hip. Utallige kendisser er begyndt at gå ind i klimakampen og alle verdens største firmaer, er netop nu, i gang med, på den ene eller den anden måde, at inkorporere en vis form for bæredygtighed, både i deres produkter og i deres image. Det betyder også, at det skyder frem med nye bæredygtige produkter. Og hvem har nogensinde sagt, at bare fordi det er bæredygtigt, at det så ikke også kan være stilfuldt og lækkert?

Firmaerne har lært, at hvis de vil sælge bæredygtige produkter, så skal de også være lækre. Det bedste eksempel er måske bilfabrikanten Tesla. Deres elbiler blæser alle andre biler af vejen, både på ydeevner og design. Bevæger vi os ind i hjemmet, så finder vi eksempler som top arkitekten Bjarke Ingels nye bæredygtige sofa, Bricks, eller det danske firma, Maters, nye bæredygtige spisebord og stole. Begge dele er møbler, som med garanti vil gøre dine gæster grønne af misundelse. Hvis du evner at gå all in med bæredygtigheden i dit liv, altså, at du både bor, spiser og kører bæredygtigt, så vil du være en af dem, som man i fremtiden vil sige, var forud for sin tid.

For bæredygtighed er fremtiden, det står slet ikke til diskussion. Du kan selvfølgeligt, hvis du føler, at du har lang vej igen til en bæredygtig livsstil, starte i det små. Du skal bare begynde at overveje dine valg lidt mere omhyggeligt, for ofte så er der faktisk et bæredygtigt alternativ, det kan nogle gange bare være svært at finde. Du vil finde ud af, at du stille og roligt bevæger dig hen imod at blive et bedre menneske, hvilket igen vil give dig mere energi og selvværd. Og selvom det bæredygtige alternativ, stadigt, ofte er det dyreste, så fortvivl ikke. Hvert bæredygtigt produkt du køber, er en investering, både for dig selv, i og med produkterne holder længere, og for den klode, som vi alle holder så kær. Hvis du ikke lige kan finde pengene til at begynde dit nye bæredygtige liv, så kan du starte med at tage et privatlån og begynde med de små forbedringer, så finder du nok, at det senere begynder at komme helt naturligt.