Find din næste varmepumpe 

Undrer du dig også over, hvad en varmepumpe kan gøre for dig? Måske tænker du over, om der er penge at spare ved at installere en varmepumpe i netop dit hjem? Her kan du læse meget mere om, hvad varmepumper kan gøre for dig, og du kan blive klogere på, hvad det er en varmepumpe kan. Læs videre og lær meget mere om varmepumper.    

Overvejer du også, om varmepumper er det rigtige valg for dit hjem? I forhold til oliefyr og elvarme så kan du spare op imod halvdelen af dine varmeudgifter ved at installere en varmepumpe i dit hjem. På varmepumpeguides.dk bliver du taget i hånden og ledt ind i varmepumpernes verden. Så kan du blive meget klogere på, hvad det er en varmepumpe kan gøre for dig.  

Din guide til bedre varme i hjemmet 

Der findes mange slags varmepumper på markedet. En af de mest populære er et jordvarmeanlæg, der suger energien ud af jorden for at bruge det til at varme huset op med. Det kræver ofte en større installation, til gengæld er der mange miljømæssige fordele ved denne type varmepumpe. Energien, som bliver suget ud af jorden, går direkte i vandrørene, så det fungerer lidt på samme måde som fjernvarme.  

Du kan også få en luft-til-vand varmepumpe. Den fungerer efter samme princip som jordvarmepumpen, men i stedet for at suge energien ud af jorden, tager den varmen fra luften i stedet for. Det gør, at den fylder væsentligt mindre og derfor er langt bedre egnet til mindre hjem eller lejligheder.  

Varmepumpe er navnet på den teknologi, hvor energien oversættes fra et medium til et andet. Du ser det også i en luft-til-luft varmepumpe. Det fungerer lidt på samme måde som et køleskab, der suger energien ud af luften et sted for så at overføre den til et andet (ofte bagpå selve køleskabet).  

En luft-til-luft varmepumpe har den fordel, at den også er praktisk om sommeren, hvor det kan suge varm luft ud og sende kølig luft ind. Den fungerer således begge veje og er derfor rigtig populær blandt sommerhusejere.  

Overvej hvor du sætter din varmepumpe 

Uanset hvor du sætter din varmepumpe, så bør du altid tage i betragtning, at den støjer. Nogle støjer mere end andre, men hvis du vil bevare din nattesøvn, er det en god idé at placere den så langt fra soveværelset som muligt. Så kan du være sikker på, at du ikke bliver forstyrret, så det går ud over din hverdag.  

Selvom en varmepumpe larmer mere end andre varmekilder, så er der stadig masser af fordele. Fyrer du op med olie derhjemme, så bør du overveje om ikke, du vil spare de penge på varmeregningen og investere i en varmepumpe i stedet for. Det samme gælder, hvis du varmer med el. Uanset hvilken varmepumpe du vælger, så er der penge at spare, og du kan derfor betragte varmepumpen som en solid investering, der kommer til at tjene dig penge i sidste ende. Varm dig ved tanken om en varmepumpe lidt endnu og find den pumpe, der passer til dig.