Opvarm boligen med energivenlig varme

Det har aldrig før været så vigtigt at tænke i miljøvenlige løsninger, som det er nu. Klimaet er under forandring, og det er vigtigt at tage stilling og handle for en bedre fremtid. Vi har presset klimaet til dets yderste, og nu er det på tide, at vi forsøger at rette op på vores fejl. Selvom det kræver drastiske ændringer i vores samfund og i vores måde at tænke på, så er det på tide at handle, og det hele starter i hjemmet.

Vælg energivenlige løsninger i hjemmet

Der er rigtig meget, vi som enkeltpersoner kan gøre for at passe bedre på vores planet. Miljøvenlige løsninger starter i hjemmet, og det er nødvendigt at overveje, hvor i hjemmet der kan implementeres miljørigtige løsninger.

Der kan eksempelvis være meget CO2-udledning at spare på energivenlige løsninger. Energivenlige varmeløsninger er et godt sted at starte, hvis man vil udlede mindre CO2. Miljøvenlige varmeløsninger er som regel både energibesparende og pengebesparende. Når vi sparer på energien, så sparer vi oftest også på pengene, fordi at energi koster penge.

Der er altså god grund til at tænke i energivenlige løsninger, som er både miljørigtige og økonomiske.

En miljøvenlig løsning

En miljøvenlig varmeløsning kunne eksempelvis være en luft-til-vand varmepumpe. Der findes forskellige typer af varmepumper, og de varierer en smule i graden af hvor miljøvenlige de er, hvilket man skal være opmærksom på, hvis man er på udkig efter den mest miljørigtige løsning. Læs mere om de forskellige typer af varmepumper.
Inden jeg går i dybden med hvorfor en luft-til-vand varmepumpe er en miljøvenlig løsning, vil jeg kort forklare, hvad en varmepumpe er.

En varmepumpe kan kort fortalt forklares som værende det modsatte af et køleskab. En varmepumpe genererer varme, der kan bruges til opvarmning af boligen. En varmepumpe kan fungere som et fornuftigt alternativ til elvarme, særligt hvis du gerne vil tænke i miljøvenlige løsninger, eller du bare gerne vil øge din årlige besparelse på varmeregningen.

Inden man går ud og investerer i en varmepumpen skal man dog være opmærksom på, hvilken løsning der egner sig bedst til ens bolig. Der er nemlig forskel på, om man investerer i en væske-til-vand varmepumpe, en luft-til-vand varmepumpe eller en luft-til-luft varmepumpe. Nogle varmepumpe-typer egner sig bedst til bestemte type boliger, hvorfor det er en god idé at sætte sig ind i på forhånd.

Luft-til-vand varmepumpen

Hvis du hidtil har opvarmet din bolig med olie, el eller gas, kan du spare op til 50% på varmeregningen med en luft-til-vand varmepumpe.

Luft-til-vand varmepumpen er en miljøvenlig og energibesparende løsning, der virker ved at omdanne luftens energi til varme. Det er en kompressor, der styrer varmepumpen og sørger for at omdanne den naturlige varme fra luften til varmt vand i hjemmet. Varmepumpen generer varmt vand, som efterfølgende kan bruges i alt lige fra brugsvand, radiatorvarme og gulvvarme.

Luft-til-vand varmepumpen er et af de mest fremtidssikre valg, hvis du er på udkig efter en miljørigtig varmekilde. Derudover har varmepumpen en levetid på op til 20-25 år, så du kan benytte dig af billig energi de næste mange år. Læs mere om varmepumper.