Der kommer hele tiden nye, smarte grønne løsninger på markedet som er bedre for klimaet og billigere for dig. Her kan du læse lidt mere om, hvordan du kan spare penge og få en grønnere bolig.
Dyrk dine egne grøntsager
Inkorporer din helt egne lille grøntsagsbutik i din bolig, ved at dyrke selv. Det er trendy at være selvforsynet med grøntsager, urter og frugt fra egen have, men det kræver lidt arbejde. Fysisk havearbejde er en god måde at have både en grønnere og en mere aktiv livsstil, som man med fordel kan kombinere. Der er noget helt særligt over, at servere et måltid med mad man selv har dyrket. Det er langt bedre både for dig og for klimaet, og det giver en følelse af mestring, som vi sjældent får i den online virkelighed vi lever i. Det at dyrke noget er håndgribeligt og i takt med naturen, på en måde som de fleste af os ville have godt at vende tilbage til i dag. Det kræver dog, at man investerer i nogle basic ting til haven. Man behøver ikke en stor have, for at dyrke sit eget, men man skal gøre det grundigt, for at sørge for at man får de bedste resultater, når der er tid til at høste.
Man behøver altså nogle helt grundlæggende værktøjer for at dyrke sine egne grøntsager. Du kan dyrke dine egne urter i vinduet eller på altanen, men man har brug for en lille haveplet til sine grøntsager. God jord er selvfølgelig vigtigt, og for at vende den, har man brug for en havefræser. Find en havefræser her så du kan anlægge din helt egen køkkenhave for en grønnere bolig og livsstil.
Varm din bolig op med grøn energi
Når du har dine egne grøntsager, kan du se lidt mere på, hvordan din bolig bliver opvarmet. Måske findes der i virkeligheden en langt bedre løsning? De fleste boliger varmes op med varmefyr, centralvarme eller el. Det siger sig selv, at dette kan blive en dyr løsning, både for dig og for klimaet. Derfor er totalløsninger, der varmer både luft og vand op blevet svært populære. Med en varmepumpe, får du en energieffektiv varmekilde, der varmer din bolig op, men også dit vand. Det er en investering at få varmepumpen korrekt installeret, men en luft til luft varmepumpe, har som regel tjent sig ind efter bare 5-10 år. Der er med andre ord mange penge at spare på varmeregningen, og dit klimaregnskab, ser også langt bedre ud, når du benytter dig af grøn energi.
Solcellepaneler og varmepumper bliver nu tit inkorporeret i nye byggerier, men der er også muligt at få installeret en varmepumpe i en ældre bolig. Ældre boliger er som regel svært lidt energieffektive, og derfor kan en varmepumpe hjælpe til med at få styr på regnskabet. Det bliver nemlig meget billigere på lang sigt, end det andre løsninger er. Jo mere effektivt du kan bruge energi, jo billigere bliver det i sidste ende.
Det er rart at have en bolig, der er bæredygtig. Når du kan supplere dit madbudget med selvdyrkede grøntsager og bruger vedvarende energi som varmekilde, er du på god vej.