Miljøvenlig algebehandling af tag – dette skal du huske

ANNONCE

Det danske vejr kan ofte medvirke til et grimt og træt tag. Grundet det fugtige vejr bliver træet nemlig angrebet af både mos, alger og lav, hvilket forårsager grimme gule, hvide eller sorte pletter og ligefrem plamager af mos og alger på taget.

Eftersom alger og mos kan være skadeligt for dit tag, og ikke ligefrem stråler af skønhed, vil en effektiv og skånsom algebehandling gøre underværker. I dag gælder det dog også om at huske på miljøet i forbindelse med rengøringen, og derfor kan du i det følgende få gode råd til, hvordan du kan udføre en miljøvenlig algebehandling af dit tag.

Hvorfor foretage en algebehandling?

Hvis dit tag er fyldt med diverse pletter af mos, lav eller alger, er der god grund til at foretage en algebehandling af taget. Med en algebehandling vil du kunne forlænge dit tags levetid samt få et pænere tag at se på, hver gang du opholder dig rundt omkring huset.

Har du ligeledes planer om at sælge huset i den nærmeste fremtid, vil en god omgang algebehandling af taget være et must, hvis taget trænger til en kærlig hånd. Taget er noget af det første, som mulige boligejere kigger på ved et åbent hus-arrangement, så sørg endelig for at have et pænt og vedligeholdt tag, hvis huset skal sælges.

Udover at tagets levetid forlænges, og at taget bliver pænere, vil du desuden opnå betydelige besparelser på vedligeholdelsen af taget. Dette er et stort plus for mange, der ønsker at undgå en lang række husudgifter, når det kommer til vedligeholdelse af huset.

Hold øje med retningslinjerne

Miljøstyrelsen har i forbindelse med den miljøvenlige algebehandling udstedt en række retningslinjer, som gør det klart for dig, hvilke midler der må anvendes til en miljøvenlig tagrensning i Danmark. Vær opmærksom på disse regler, eftersom det kan være strafbart at gøre brug af ikke-godkendte midler. Der findes på nuværende tidspunkt fem godkendte midler til algebekæmpelse på det danske marked. Er du i tvivl, om du har fundet det rette produkt i forretningen, har du desuden altid mulighed for at slå produkterne op i Miljøstyrelsens bekæmpelsesmiddeldatabase på Miljøstyrelsens hjemmeside. Husk samtidig altid at læse instruktionen på etiketten, så hverken dig selv og taget kommer til skade.

Få en professionel til at udføre arbejdet

Selvom du formentlig ikke ønsker at bruge en masse penge på algebehandlingen af taget, og derfor ønsker at gøre det selv, er det nemmeste og sikreste at hyre en fagmand på området. Hermed slipper du for at skulle igennem søgeprocessen vedrørende godkendte produkter på det danske marked for herefter at tage arbejdshandskerne på.

Professionelle vil have den rette viden, og du vil få den helt rette rensning, som vil fjerne skidtet på dit tag over tid grundet gode remedier. Ønsker du alligevel selv at give dig i kast med algebehandlingen, skal du for at fjerne mosset blot anvende en almindelig kost og en stige. Undgå højtryksrensere, da disse kan lave skader på taget.

Tidspunktet for algebehandlingen

Måske har du ikke tænkt på, hvornår algebehandlingen af taget skal foregå. I denne forbindelse er det derfor heldigt, at algebehandlingen rent faktisk kan udføres hele året rundt. Du skal blot huske på, at der skal være plusgrader og tørvejr. Derfor er forår, sommer samt sensommer de mest oplagte årstider til algebehandling.

Udskyd derfor med fordel behandlingen til efter vinteren, så du kan opnå de bedste resultater og få et smukt tag at se på igen. Det er samtidig en rigtig god idé at udføre algebehandlingen en gang om året, da du på denne måde undgår irriterende udgifter til udskiftning eller reparationer af taget.