Stress er usundt for krop og sind

Vi ved nok alle sammen hvordan det føles at være stressede. Når hverdagen løber for hurtigt og der ikke er nok timer i døgnet, kan man føle sig overrumplet af følelser, der kan føles uforklarlige. Disse følelser er følelser som træthed og udmattelse der kan føre til vrede og frustration. Måske føles det som om at disse følelser opstår uden grund, men udreder du dine vaner er der ofte en årsag.

Der er nok efterhånden mange som kan nikke genkendende til disse følelser. Følelser som opstår når dagligdagen ruller derudaf og du knap kan følge med. Nogle dage er der ikke engang tid til at læse nyheder, og du er slet ikke opdateret om hvad der egentlig sker rundt omkring dig.

Denne tilstand er ikke sund for hverken krop eller sind. Lige nu er der ca. 430.000 danskere som viser symptomer på stress i alvorlig grad. Det er altså omkring 12,5%. Hvordan kan det dog være at danskere er blevet så stressede? Der er findes løsninger som kan hjælpe til at reducere stress.

Middag og måltidskasser – et hurtigere, sundere og nemmere alternativ

Få mere tid i det daglige ved at gøre brug af måltidskasser som du kan bestille online. På den måde kan du nemt og hurtigt sørge for at få mad på bordet og samtidig spare en masse stress og tid. Ved at bestille online måltidskasser på nettet, slipper du både for indkøb, forarbejdet og tilberedning af maden. Det er nemt, smart og hurtigt. Desuden er der ofte mange muligheder at vælge mellem, og gode sunde retter. På den måde sparer du både tid, mindsker stress og tilføjer endnu et sundt element til dagligdagen.

Ramt af stress på arbejdet?

Mange arbejdspladser lider under mængden af stress relaterede sygemeldinger som øges i takt med at folk føler sig mere stressede. Er du skoleleder eller leder i en dagsinstitution kan du gøre brug af vikardækning hos vikarportal, som du kan læse mere om her. Hvis du er vikar og gerne vil nå et større netværk kan du også oprette en profil. På den måde kan skoler og institutioner nemt indsætte kvalificerede vikarer når en fast medarbejder rammes af stress.

Stress i sindet

Udover den fysiske stress som kroppen udsættes for når man fx ikke får nok søvn om natten, ikke spiser optimalt, mangler tid til at motionere og har svært ved at finde ro, så påvirkes det mentale også af stress. En konstant tilstand af stress i hjernen påvirker nervebanerne og sætter nervesystemet i konstant vagttilstand, fordi det ikke får ro.

Når nervesystemet befinder sig i den her tilstand, udsættes den for konstant aktivitet der kan føre til fysiske symptomer. De fysiske symptomer kan komme til udtryk som, spændingshovedpine, lette symptomer på angst, dårlig og urolig søvn, tankespind og mangel på koncentrationsevne. Derfor burde mange flere danskere handle hurtigere og mere seriøst på symptomer for stress.